Hae tästä blogista

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Segovia + jäätelötarina

Okei, Segovia. Käytiin siis siellä viime lauantaina mummin ja hostperheen kanssa päiväreissulla. Sinne on vähän yli tunnin ajomatka Madridista, mutta koska valittiin maisemien takia pieni vuoristotie, aikaa kulu yli puoltoista tuntia. Angel hoksas kesken maisema-ajon: "Meille on tosi erikoista, että tien molemmilla puolilla on metsää ja vuorien huipuilla näkyy vähän lunta, mutta nyt kun asiaa tarkemmin ajattelen, niin te taidatte suomalaisina jo olla kyllästyneitä tällasiin maisemiin." Mut oli ne maisemat ihan hienot meidänki mielestä.
Tästä Segovia on tunnettu: Yli kakstuhatta vuotta vanha kivirakennelma, jota pitkin kuljetettiin vettä kaupunkiin. Ton rakentamisessa ei oo käytetty mitään kiinnitysaineita tai -apuja, vaan kivet on suunnitelmallisesti ladottu niin, ettei rakennelma sorru. Vaikka se on ollu pystyssä jo kristillisen ajanlaskun alusta saakka, en siltikään uskaltanu seistä ton alla vaan kiirehdin nopeesti juosten rakennelman ali toiselle puolelle...
Mikään näistä kuvista ei valitettavasti oo muokattu, koska en ihan hanskaa näiden Apple-konetta. Mulle riitti se puoli tuntia, joka meni kuvien siirtämiseen koneelle. Mutta eikö ookin tää kuva ku jostain Disney-piirretystä?
Viimeinen goottilaiseen tyyliin rakennettu katedraali Espanjassa: Santa María.
Päivä meni tosi nopsaan kaupunkia kierrellessä ja ravintolassa syödessä. Käytiin katedraalissa sisällä kiertämässä myös, mutta siinä vaiheessa mulla tuli jo sellanen olo että kaikki kirkot, katedraalit ja kappelit alkaa näyttää samalta. Vaikka mitkään ei tietenkään oo samanlaisia keskenään, mutta koska en tiedä eri aikakausien arkkitehtuurista tai eri taiteilijoiden kuvista tai veistoksista hevonjustsitä, niin kaikki vaikuttavat rakennelmat menee multa vähän ohi. Hienoja ne on, mutta alkaa kyllästyttää. Hui ku oon kamala pullaposkinuori.
Kun mummi lähti sunnuntaina kotiin, Ella palas omalta reissultaan Valenciasta. Se oli ollu siellä kahden muun suomalaistytön kanssa, ja kuuleman perusteella niillä oli ollu tosi kiva reissu. Jeejee! Me kaks nähtiinki sitte heti maanantaina ja päästiin vaihtamaan kuulumiset lounaan äärellä Alcala de Henaresissa. Samaan syssyyn käytiin El Corte Inglesissa (paikallinen Stockmann) ostaas mulle ne espanjalaiset leffat DVD:llä, joita aikasemmin täällä mainostinki (A Tres Metros Sobre El Cielo ja Tengo Ganas De Ti). Ella oli ostanu samat leffat itelleen Valenciasta, mutta sen toisen levykotelon sisällä oli ollu nimikirjotuksella varustettu kuva päänäyttelijältä Mario Casasilta! Kuinka huikeeta :D

El Corte Inglesin rullaportaissa:
L: "Aaa...aaaa...tsiuhhhh!"
E: "Siis aivastat niin kummallisesti ja kovaan ääneen. Silleen rrrrrritsiu!"

Eilinen oliki sitte ihan omaa luokkaansa. Oltiin sovittu, että mennään heti aamusta Retiropuistoon juokseen yhessä. Molemmat sitte tuli lenkkivaatteissa junaan ja kärräiltiin puistoa lähimmälle juna-asemalle Atochalle ja sieltä reippaina lähettiin hölkkään puistoa kohti. Sitte matkan varrella oli jätskikioski.
E: "..."
L: "..."
E: "...Miten olis?"
L: "Mietin just samaa."
Ja ostettiin jätskit jo ennen pääsyä puistoon.

Sitte käppäiltiin herkutellen puiston polkua pitkin ja mietittiin, että muut varmasti aattelee että ollaan tehty jo lenkki ja nyt nautitaan hyvin ansaittu palkinto.
L: "Tuolla edessä näkyy toinen jätskikioski."
E: "Ei me voida... Vai voidaanko?"
L: "No voidaan. Kyllä elämästä pitää nauttia."
Ja ostettiin toiset jätskit ja mentiin ottaan aurinkoa puiston penkille.

Jätskien jälkeen hölkättiin puiston toiseen laitaan ja hypättiin lähimpään metroon ja mentiin Solille. Siellä kierrettiin ensin vähän kauppoja, ja todettiin että nyt olis oikeen otollinen aika vähän rentoutua ja ehkä... Kun nyt ei oltu vielä sinä päivänä syöty tarpeeks jädeä, niin pian löydettiinki ittemme Llaollaosta jugurttijäätelön ääreltä. Voin sanoo että lievästi naurettin itteämme ja oli vähän sellanen fiilis että ei vaan ei niinku ymmärrä :D Mutta oli ihan täydellinen päivä ja osu kyllä jäätelöt just nappiin!

3 kommenttia:

  1. Oot kyllä Linda aina niin ihana! :-D kuolin jo tossa kohassa kun selitit noista ekoista jäätelöistä :'D

    VastaaPoista
  2. Sun kirjoitteluista nousee kyllä aina hymy huulille! Sulla on ihana blogi. :-)

    VastaaPoista
  3. Kiva blogilöytö, asun itse Fuengirolassa ja Madridin elämästä on kiva lukea! :)

    VastaaPoista

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!