Hae tästä blogista

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mummi kävi! En kyllä unohda koskaan tätä reissua.

Bueeeeeeeeeeeeeno. Mikä pitkä viikonloppu takana! Oli siis ihan uskomattoman mahtavaa aikaa mummin kanssa. Mun mummista ku puhutaan ni ei todellakaan olla tekemisissä 80-v kävelykeppikassialman kanssa, vaan kyseessä on alle 60-v, töissäkäyvä tekoripsin ja rakennekynsin varustettu hienostonainen. Mutta älkää antako ulkonäön hämätä, mummi on myös tosi terävä ja paljolla elämänkokemuksella puhuva, ajan hermoilla sinnittelevä tietopankki.

Voin kyllä melkein käsi sydämellä sanoa, että keskiviikkoillasta sunnuntaiaamuun asti koin enemmän Espanjaa ku mun koko 7 kuukauden aikana täällä. Jo heti ekana päivänä saatiin mittava tekemislista: Turistibussiajelu, kävelyä Solilla, Retiropuistossa, Gran Vialla ja muissa tärkeissä keskustan paikoissa, käynti Pradossa (Europpan toiseks suurin museo), viinilasilliset Plaza Mayorilla, espanjalainen illallinen ja flamencon kattominen Gin Tonicien kera. Seuraavat päivät toi vaan lisää kokemuksia: Perheen tapaaminen ja oman kodin lähiympäristöön tutustuminen, Segoviassa käynti ja siellä vauvapossun syöminen (melkein itkin ku ajattelin pikkuraukkaa ja silmät kiinni söin ruokani) ja mummille kultasten aamutossujen metsästäminen (voisko päivä paremmin alkaa ku heti aamusta tuntee olonsa kuningattareks?).

Alotan hillityllä otoksella meitin kuvasarjan. Hiffasin just että täähän on Palacio Real eli kuninkaan linna. Sen ku olis tienny sillon ku käppäilin ohi ja katoin vaan että ihan kiva pysti.
Mummi se siellä sivistyneenä poseeraa oopperatalon edessä. Miks mummi nauro mulle ku vihdoinki tajusin, mistä oopperatalon vieressä olevan metropysäkin nimi tulee? Nimi "Opera" on siis aika lähellä sanaa ooppera. Joka on espanjaks opera.
Ja sitte mummi Retirossa... Tältä viikonlopulta tulee paljon kuvia mummista koska mä nyt oon jo poseerannu kaikissa näissä samoissa paikoissa.
Okei melkein kaikissa samoissa paikoissa, Pradossa en ollu vielä ennen käyny. Tää on siitä edustalta.
Olin oikeen ylikauan odottanu että pääsisin Pradoon käymään, koska Ella ei oo kauheen innostunu museoista. Mä taas kauhistelin että viittiikö sitä hulvattomia pääsymaksuja ite maksaa joidenki taideteosten takia ku niistä kuitenkaan mitään ymmärrä. No sithän tuli oiva tilaisuus ku mummi tuli tänne ja haluttiin molemmat käydä Pradossa. No kas kuinka ollakaan lippuluukulla ku näytin vanhentunutta opiskelijakorttia vuodelta -09 ni pääsin ilmaseks sisään. Olis sitä siis voinu käydä aikasemminki...

Sit ku nautiskeltiin tapasta aurinkoisella kadulla, päätettiin että voitais hypätä turistibussiin ku niitä aina keskustassa pyörii, enkä mä ollu vielä käyny Madridin matkailijalinkussa. Tähyiltiin olisko lähellä lipunmyyntipistettä, niin sattumoisin oltiinki just pääpysäkin kohalla. Hjyvä tsägä.

Todistusaineistoa kotikaupunkini turistiajelulta!
Ja lisää sitä.
En sitte yhtään tiä mikä paikka on, mutta oli kivan näkösiä puita ni laitoin tänne kuvan.
Ihan parhaan illan alottelu ravintolan kellarissa.
Tai oikeestaan viinikellarissa...
Vm 2013.
Myöhemmin päädyttiin ihan sattumoisin baariin, jossa oli koko illan pitunen flamencoshow. Tästä hyvästä maksettiinki sitte 25 euroo drinkeistä... :D
Viinikellarin ja parin gin tonicin jälkeen fiiliski alko oleen sen mukanen. Onneks hotelli oli ihan keskustassa konttausmatkan päässä. "Kunhan oven hotellit on auki ni kaikki on hyvin." "Oven hotellit. Hyvä Linda." Hei mistä lähtien mummien kanssa ollaan juopoteltu näin rankalla kädellä?
Sekokylästä (Segovia) mulla ei valitettavasti oo tähän hätään kuvia ku kaikki on Angelin muistikortilla. Omalle kameralle kävi nähkääs pieni vahinko ku se teki uimareissun mun repun pohjalla ku juomapullo oli auennu sinne. Samaan syssyyn sammu molemmat puhelimet ja niitä sitte kuivateltiin kotona sekä uunissa että riisipurkissa. Riisitaktiikka selkeesti toimi: Kamera näyttäis olevan ihan okei.

Oli hyvä ettei mummi palannu saman tien Suomeen ku se näki millä yleissivistyksen tasolla liikun:
L: "Ryan Air ei käytä ees tarpeeks bensaa niiden lentokoneissa."
Mummi: "Se on kyllä kerosiinia eikä bensaa. Molemmat on kyllä polttoaineita, yhtä lailla niinku nafta."
L: "Nafta? Häh, eiks se ookaan sama asia ku napanöyhtä?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!