Hae tästä blogista

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ötökän elämää ja vähän politiikkaa.

Nyt on väsy, ei jaksa kirjottaa pitkästi. Tulin kuitenki sanoon heippa, koska lähetään huomenna Veraan koko pääsiäisviikoks enkä tuu päivittään blogia pitkään aikaan. Lapsilla on täällä siis koko viikko lomaa, aikusilla muutama päivä viikonlopun lähellä niinku Suomessaki. Täällä kuulemma sataa poikkeuksetta ihan joka pääsiäisviikko, ja täksikin viikoks on luvattu rutkasti sateita. Säätiedotuksen mukaan Veran yllä ei pitäis olla juurikaan sadepilviä, mutta saa nyt nähdä miten käy. Ei harmita vaikkei tuu aurinko esiin ku en saa edes ottaa aurinkoa! Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista vai miten se meni...

Eilen olin koko päivän Ellan kanssa, ja ku eka oltiin oltu niillä muutama tunti, tultiin meille yöks. Mun huoneeseen ilmestyy joskus öisin torakoita vessan lavuaarista, ja jostain syystä ne aina käppäilee mun huoneen kuntosaliosan ikkunaa kohti. Mutta aina ku bongaan niitä, ne makaa selällään ja leikkii kuollutta. Ruvettiin Ellan kaa spekuloimaan ötökän elämää
E: "Rauhallinen yö, ei mitään kiirettä määränpäähän."
L: "Oi ikkuna! Vapaus!"
E: "Voi ei, aamu tulee. Pitää alkaa kiirehtiä. Eikä, nyt se (Linda) heräs, pitää leikkiä kuollutta *leikkii kuollutta*"
L: "... :D"
Ihme juttuja, ei ees kuulosta hyvältä kirjotettuna :D
Saanko esitellä Nicon ja kumppanit: Mario (toka vasemmalta) ja Juan. Yks sälli puuttuu kuvasta, en tiä missä se hillu tähän aikaan.
Olin tänään koko päivän Nicon seurassa. Me nähtiin puoli kaheltatoista aamulla, ja tulin kotiin kaheksan perästä illalla. Aika meni ihan siivillä ku juteltiin sen kanssa. Nico on ihan hirmu älykäs kaveri ja sen kanssa oli ihan hullun mielenkiintosia keskusteluja. Koska Nicon suku on alunperin Palestiinasta, se kerto mulle siellä käytävistä sodista, ja mitä siellä päin oikeesti tapahtuu vastapainona sille, mitä mediassa kerrotaan. Olin ihan ällistyny, että esimerkiks Gazan alue on rajattu muurilla, ja sen sisällä asuu yli miljoona palestiinalaista, vaikka se on ihan minimaalisen kokonen (leveys 7-13 km, pituutta en muista mutta kattokaa kartasta). Muut palestiinalaiset on ajettu pois Israelista (joka on valtio, joka perustettiin maailmansotien jälkeen Palestiinan päälle, jotta juutalaiset vois muuttaa sinne), eikä niillä oo mahollisuutta taistella niiden oman maan puolesta, koska ne ei saa juuri mistään aseita, kun taas esim. USA tukee aseellisesti Israelia, koska ne hyötyy toisistaan varallisesti.

Voisin selittää tosta aiheesta ihan kympillä vaikka kuinka paljon, mutta koska kukaan ei varmaan odota lukevansa Palestiina-tietoiskua mun blogista, niin linkkaan teille vaan videon joka on vaan puoltoistatuntia pitkä..., jotta ne, jotka haluaa vähän avata silmiään voi kattoo sen youtubesta ja tietää jotain sellasta, mille ei voi vaan viitata kintaalla sen jälkeen, ku siitä on kuullu. Kun ihmettelin Nicolle, että kuinka ihmiset ei tiedä tästä ja kaikista ihmisoikeuksien rikkomisesta, mitä siellä tapahtuu, se vaan totes että media on paljon kontrolloidumpaa ku ihmiset edes tajuaa. No niin se video ja mä vaikenen:
OCCUPATION (The real tragedy mainstream media won't teel you about) 

Aiheeseen liittyvä kuva kartasta, jonka bongasin niiden himasta.
Ja aiheeseen mitenkään liittymätön kuva lipuista, jotka bongasin niiden himasta.
Nyt on pakko päästä nukkuun tai pää räjähtää. Päivän saldo: Ellan kanssa kiva aamu, käytiin lähikukkulalla aamureippailees, nopeet kaheksan tuntia niin, että päivä sujahti ohi ihan liian nopeeta ja yks missattu skypekeskustelu Marian kanssa ku kaiken tän aivoriihen keskellä unohdin, että meillä piti olla juttukerho tänään. Vähän ketuttaa, mutta bueno, aina ei voi onnistua. Hasta luego amigos, lähen ottaan lepiä mun pitkäaikaislomasta!

8 kommenttia:

 1. Nyt oli pakko randomisti kommentoida. Hyvä Linda! Nyt oot tavannu fiksun kaverin. Ihmiset on media oikeesti niiin aivopessyt, täällä tapahtuu paljon kaikenlaista mitä ei tiedetäkään... Ja varsinkin Suomessa tuntuu, että Suomalaiset elää jossain tynnyrissä ja ei ees koita uskoa jos niiden pumpulista maailmankuvaa yrittää rikkoa. Vähän ku käy maailmalla nii kas kummaa ku kuulee jänniä juttuja :D
  Oli vaan pakko sanoo sananen, ku on aina hieno kuulla että joku muukin tietää ja on ottanu selvää,ettei tää niin kiva pallo oo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja ps. Hyvää pääsiäisviikkoa sinne ja toivotaan ettei ny kaatamalla sada joka päivä!

   Poista
 2. Moikkamoi! Oon siulta ennenkin kysellyt tästä, mutta en muista mitä vastasit ja en jaksa lähteä etsimään :D Joten oliko niin, että lähit Aupair World -sivuston kautta auppariks? Mie oon nyt ilmeisesti lähdössä kesäks (joudun tulee syksyllä takas töihin :(( ) espanjaan au pairiks kyseisen sivuston kautta ja siks haluisinkin kuulla siulta kaikki mahdolliset plussat ja miinukset ja vinkit ja mitäikinätuleekaanmieleen espanjaan lähtemisestä, espanjasta sekä kyseisestä sivustosta (jos Aupair World). Ja tietty, et miten esim sie olit yhteydessä host-perheesees, jotta tiesit niistä sen verran, et uskalsit lähtee.
  Ja öööö mitähän muuta... Oon ilmeisesti menossa Valenciaan. Ootko käynyt siellä? Jos oot, niin mitäpä mieltä olit ja muutenkin espanjasta, et mitä siellä kannattaa tehdä ja nähdä? :)
  Entäs ootko siis tavannut jotain random suomalaisia au paireja siellä? Miten sait tietää niistä ja niiden yhteystiedot?

  Ja jos saan vielä kysyy, niin paljon siulle maksetaan palkkaa? Onko au paireilla yleensä, että saa ihan syödä kotona kaikkee niinkun muutkin perheen jäsenet vai vaan esim. yks ruoka päivässä ja muut on maksettava ite? Ja kaikkii muitakin tälläsii käytännönjuttui saa kertoo :D

  Heh, olipa taas tarina! Kiitti tuhannesti, jos jaksat vastailla kaikkiin kysymyksiin ;D Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Hei vitsi ihanaa jos lähet, todellaki kannattaa :) Mä löysin aupairworldin kautta molemmat isäntäperheet, joista ekassa en viihtyny. Tykkäsin siitä sivustosta ihan hirmuna ku sieltä löyty parhaiten sopivat vaihtoehdot nopeesti, ja jos oikeesti natsas ni pysty si vaihtaan sähköpostiosotteen ja jutella skypessä myöhemmin.

   Tähän mun perheeseen en ehtiny kauheesti perehtyä ennen ku päätin tulla tänne, koska mun oli vaan pakko löytää mahollisimman nopeeta toinen perhe. Kun vielä mietin, että uskallanko vaihtaa perhettä, törmäsin aupairworldissa tän perheen profiiliin ja aattelin, että jos noi suostuu ottaan mut niin sit todellaki vaihdan. Ja niinhän siinä kävi, että ne pyysi mua tulemaan niiden perheeseen ja oli ihan nappiosuma. Eka perhe taas tuntu ihan mukavalta, mutta ilmapiiri ei lopulta ollukaan sellanen, missä olisin täysin viihtyny. Eli aika sattuman kauppaa se on millasten ihmisten kanssa sitte lopulta asuu.

   En oo käyny Valenciassa, mutta jos sinne päin meet niin Barcelona nyt varmaan ekana vierailulistalla. Pikajunat (jotka on vähän kalliimpia) kulkee aika hyvin isojen kaupunkien välillä, joten hyvät yhteydet sulla olis ainaki Sevillaan ja Madridiin. Kannattaa aina tsekkailla myös Espanjan sisäsiä lentoja.

   Oon tavannu suomalaisia auppareita aika paljonki. Ihan ekana kannattaa ettiä facebookista jos sieltä löytyy ryhmää "Au pairs in Valencia" tai jtn sellasta, ja jos vaikka löydät bloggaajia noilta suunnilta niin kannattaa ottaa yhteyttä. Googlettamalla kans saatat törmätä olemassa olevaan keskustelupalstaan, josta bongaa auppareita sun hoodeilta.

   Au pairille maksetaan ruoka ja asuminen plus tietty summa viikottain/kuukausittain palkkaa. Eli joo syöt perheen kanssa ja muutenki jaat niiden kanssa kodin, joten todennäkösesti ne sanoo vaan että syöt mitä haluat ja teet mitä haluat sinä aikana ku et oo töissä. Ekat viikot ehkä vähän jännää perhettä, mutta hetken päästä sitä jo tottuu ottaan kaapista mitä mieli tekee. Tai ainaki mä otan, hoh.

   Mut sit esim. julkisen liikenteen kortit, viikonlopun reissaamiset kavereiden kanssa, shampoot, hammastahnat yms maksetaan ite, kans jos sä meet kavereiden kanssa ulos ja syöt lounaan kaupungilla ni sen maksat ite. Periaatteessa perhe voi sanoo sulle että jos et oo päivällisaikaan kotona niin hanki sitte ite ruokas, mutta ainaki Espanjassa ollaan niin rentoja että saat toimia kotona ihan niinku se olis sun oma koti. Ai niin ja yleensä au pair maksaa ite lennot kohdemaahan ja kotia.

   Sen vinkin annan, että jos sun on mahollista tutustua paikallisiin nuoriin ni se kannattaa ehdottomasti :) Niiltä oppii paljon kulttuurista ja pääsee näkeen juttuja, mitä muiden yhtä hukassa olevien aupparien kanssa ei nää. Oot onnekas ku saat olla täällä kesän, ihmiset on yli chillillä tuulella ja niillä on vapaa-aikaa. On paljon kaikkia tapahtumia ja ihmiset oleskelee ulkona ja terasseilla ja ahhhhhh.<3 Mä missaan kaiken tän huvin ku lähen jo toukokuussa Suomeen x/

   Poista
  2. Ai niin ja piti sanoo että yleensä Espanjassa viikkopalkka on 50-70 euroo :)

   Poista
  3. Hei mahtavaa, kiitti tuhannesti! Miul onkin jo tiedossa yks tosi vahva perhe-ehdokas, joittenka kanssa oon skypettäny ja hyvältä vaikuttais. Nyt vaan viel venailen niiden nykyiseltä aupparilta sähköpostii, ku kyselin siltäkin kaikkee kyseisestä perheestä ja just tuosta alueesta, missä ne asuu, ym.. Mut perheen puolelta kaikki tuntuis olevan varmaa ja ilmeisesti ottaisivat miut mielellään niille.
   Kävin myös kurkkaas facebookista tollasta ryhmää ja sellanen tosiaan löyty, joten kiitos vinkistä!! :)
   Täs lähtemisessä on nyt vaan sellai probleemi, et miul ois nyt loppukevääks ja kesäks + mahdollisesti pidempään tiedossa niiiin unelmatyö ryhmäliikuntaohjaajana, mitä oon pitkään havitellut ja nyt sit jos lähen sinne epsanjaan, niin menee tuo työ sivusuun ja sit voi olla hankala päästä uudelleen :/ Mut toisaalta, toi aupairiks lähtö on ollut jo niin monta vuotta sellanen "sit kun valmistun, niin lähden varmasti!" -juttu, niin nyt kun vihdoin ois mahdollisuus ja vielä täydellinen ajankohta, niin tuntuis tyhmältä jättää se väliin.. Hmph on tää valitseminen vaikeeta. :/

   Poista
  4. Voi apuah ihan tosi?? Sulla on liikaa hyviä vaihtoehtoja... Teet sen valinnan, joka tuntuu paremmalta. Heitä kolikkoa, koska sitte ku se on ilmassa niin tiedät kumpaa vaihtoehtoa toivot enemmän :P

   Ryhmäliikunnanohjaajana olo on varmasti kasvattava kokemus ja hyvä lisä sun ansioluetteloon, aupparointi taas ihan erilainen tilaisuus, joka rikastuttaa toisella tavalla. :) En sano juuta enkä jaata tähän, mutta toivon että ku päädyt jompaan kumpaan tulokseen ni se olis sulle ihan mahtava kokemus! Kyllä ne asiat menee lopulta niinku pitääki.

   Hyvä jos oot saanu edellisen au pairin yhteystiedot, ne osaa kertoo aina parhaiten siitä perheestä ja tulevasta työstä. Ne osaa sanoo ulkopuolisen silmin sisäpiirin tietoa :DD

   Poista
 3. Moikka. Ikävä häiritä tällasella asialla, mutta blogini syötteessä on viime aikoina ollut ongelmia, eivätkä viimeisimmät postaukset välittämättä näy siinä. Ongelma korjaantuu kuitenkin helposti tyhjentämällä selaimesi välimuisti. (:

  Mukavaa pääsiäistä! (:

  VastaaPoista

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!