Hae tästä blogista

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Mis amigos españoles.

Oon tässä viikonloppua myöten hengaillu paljon paikallisten nuorten kanssa ja päässy vähän jo sisään siihen, millasta tavallisen nuoren elämä on täällä. Ensinnäki täytyy sanoa että vesipiippu on tosi yleinen nuorten keskuudessa, samoin tupakan poltto. Alkoholiaki nautitaan, mutta vaan sillon ku mennään ulos kavereiden kanssa eikä sillonkaan niin ruton paljon ku Suomessa. Anyway ihan normaalina koti-iltana kaverit on se pääasia, ja sillon nautitaan yhteisestä ajasta ja hassutellaan keskenään.
Lauran luona Singstarkisa.
Espanjalaisnuoret (ainaki mun tapaamat) on tosi rentoja, eikä ujostele vieraita ihmisiä. Puheenaiheita keksitään koko ajan lisää ja ihmiset vähät välittää niiden "maineesta" tai coolista ulkomuodosta, vaan ne uskaltaa heittäytyä kaikkeen mukaan täysillä. Suomessa välillä törmää tietynlaiseen jäykkyyteen ku kaikki keskittyy siihen, millasen kuvan nyt antaa itsestään muille ihmisille. Täällä en oo vielä kertaakaan kuullu, että jotakuta ei otettais mukaan leikkiin if you know what I mean. Ylipäänsä täällä nuoret ei yritä tehdä muihin vaikutusta, vaan kaikki hyväksytään ja keskitytään siihen, että on hauskaa yhessä.
(Puheenaiheen vaihdos) Tulin just mun asuinalueen vuorilta, jonne käveltiin Nicon (maininta Skeittirakkautta -postauksen loppupuolella) kanssa ku oli niin kiva ilma. Se kerto mulle kaikkea meidän kylän historiasta ja selitti, että kyseinen vuori oli sisällissodan aikaan vartiointipaikka Madridin turvallisuutta ajatellen. En ollu ennen kiinnittäny huomiota vuorella oleviin eri rakennusten jäljelle jääneisiin perustuksiin, mutta ne oli 1936-1939 sodan aikasia apuja. Itse asiassa vuorelta lähtevät kummat betoniradat oli sen ajan riippuliitäjien kiitoratoja, kun ne tsekkaili taivaalta oliko vihollinen tulossa vai ei.
Huonosti havainnollistava kuva kiitoradasta.
Mentiin sitte vielä Nicon kanssa läheiseen puistoon ja nähtiin Juan, eräs toinen meidän ikänen dude. Juan ei suostunu tuleen kuvaan ku se oli ollu juhlimassa edellisenä iltana (haha, ihan ymmärrettävää), mutta Nicon kanssa posettiin leikkipuiston reunalla. Nico ja Juan on tosi mukavia tyyppejä, ne ei oo sellasia "moon niin kuul" -jätkiä, vaan niiden kanssa on oikeesti mielenkiintosia keskustelunaiheita.

No nyt sitte kerronki oikeen loistavan esimerkin mielenkiintosesta keskusteluaiheesta: Espanjassa kesä on kuulemma sitä parasta aikaa. Ihmiset on paljon ulkona, on lämmin, vietetään aikaa yhessä grillaten ja hauskaa pitäen ja tunnelma on tosi rento ja letkee. Nuoret viettää paljon aikaa pienemmissä kylissä (pueblo), joissa niiden isovanhemmat oli asunu ennen muuttamista kaupunkeihin. Näin ollen kesällä nuoret kokoontuu viettämään yhessä aikaa ja on tosi yleistä, että nuorilla on kesäsin yks tai kaks romanssia, jotka sitte kuolee ku syksy tulee ja palataan takasin kaupunkeihin. Yhessä pueblossa on nuoria joka puolelta Espanjaa: Madridista, Barcelonasta, Valenciasta, kaikkialta. Ei kuulosta pahalta, eihän?

Siksipä kysymys kuuluu: Miksi, oi miksi meen jo ennen kesää Suomeen???

5 kommenttia:

 1. missä oot tutustunu noihin nuoriin? tai miten vois tutustua just paikallisiin nuoriin ja samanikäisiin? D:

  VastaaPoista
 2. Mä tutustuin siten, että laitoit keilikurssikoulun seinälle ilmotuksen että etitään keskusteluryhmää espanjaks/englanniks. Sieltä yks nainen sano, että sillä on noin mun ikänen tytär jos haluisin joskus tavata sen. Ja se tytär oli Laura. Lauran kautta oon tutustunu sitte Nicoon ja sen kavereihin ja sitte Lauran omiin läheisimpiin kavereihin. Ja aina ku joku esittelee jollekin ni saa uusia tuttuja, jotka sit taas esittelee jolleki toiselle :) Mutta just ekojen kavereiden löytäminen oli vaikeinta, varsinki ku aina ku mä oon vapaalla nuoret on koulussa ja sitte ku ne pääsee koulusta mä alotan työt... Mutta esim. jotkut lähiseudulla järjestettävät kurssit tai tapahtumat nuorille on hyviä paikkoja tavata uusia ihmisiä.

  VastaaPoista
 3. tää suomen alkoholikulttuuri ei ole mikään hirveen maininnan arvoinen ainakaan ulkomaalaisille ;) olis hienoo jos täälläkin osattais juoda alkoholia siihen espanja tyyliin.
  ja hei kyllä sinne espanjaan sitten aina pääsee takas jos siltä tuntuu...

  VastaaPoista
 4. Moikka! Haastaisin sinut kertomaan faktoja itsestäsi, tarkemmat tiedot löydät mun haastepostauksesta, itse kysymykset on ihan tekstin lopussa :) Toivottavasti jaksat osallistua :)

  http://saaratikka.blogspot.fi/2013/03/haaste.html

  VastaaPoista
 5. Ihana ja erilainen blogi <3 Rakastuin! Jotenki kiva lukea arjesta jossain muussa maassa :)

  ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

  VastaaPoista

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!