Hae tästä blogista

tiistai 26. helmikuuta 2013

Viikonloppu Barcelonassa.

Mmmm mikä tunne kun saa taas kotiutua viikonlopun reissaamisen jäljiltä. Meillä oli Antonion kanssa aivan mahtireissu, mitäköhän siitä valikois teille kerrottavaksi! Ihan ekana voisin mainita millanen pelastus serkkupoika oli kun se hablas sujuvasti espanjaa. Toisekseen se oli myös aika näppärää matkaseuraa kun se tiesi mitä kaikkea nähtävää kaupungissa on ja luki karttaakin täysiin moitteettomasti (vrt. pyörähdän ympäri ja olen hukassa). Kolmas plussa oli se, että Antonion kaverit oli suositellu meille Sant Jordi -hostelliketjua, mikä oli aivan mahtava!

Jalkapallohulluina katottiin hostellinpitäjän kaa futismatsia, jota ei näytetty hostellin telkusta.
Sant Jordi -ketjun hostellit on siis tarkotettu nuorille, ja vaikka hinnat oli tänä viikonloppuna ylhäällä, jouduttiin silti maksaan vaan pari kymppiä yöltä. Nukuttiin kuuden hengen huoneessa, joka tosin ei minään yönä ollu täynnä. Yhteiset tilat tuntu ihan siltä, ku olis asunu kommuunissa: viihtyisä olkkari, tietokoneita netin kanssa, pingispöytä, keittiö, ruokahuone, mieletön määrä leffoja katottavaks... Olin tosi tosi tosi tyytyväinen. Ja parasta tietenki oli se, että hostellin asukaskunta oli suurinpiirtein oman ikästä luokkaa ja nuoria oli ihan eri puolilta maailmaa.
Tilannekuva ku onnistuin jotenki kaataan kahen kerrossängyn rappuset melkein koskematta niihin...
Perjantain aamulennon jälkeen seikkailin lentokentältä Barcelonan keskustaan syömään jotain ja odottaan Antonion tuloa. Lentokentän juna-asemalla joku hirvee 40+ mies iski mulle silmää ja hivuttauduin siitä vähän kauemmas odottaan junaa. En pohtinu asiaa sen kummemmin ja ehdin jo unohtaa koko miehen sinä aikana ku kulutin kolme tuntia kirjaa lukien kahvilassa ennen ku menin Antoniota vastaan keskustan junapysäkille. Mutta sitte eiköhän se samainen mies seiso sattumalta sielläkin ja alkaa kyseleen multa mistä tuun ja kai muistan sen ku se näki mut juna-asemalla. Yööök. Sanoin että sori en muista ja nyt on vähän kiire ja kieltäydyin sitte tulemasta serkkua vastaan vaan käskin sen kävellä korttelin päähän asemasta nähdäkseen mut. Mistä tollasia ihmisiä oikein tulee...?

Lauantaina ja sunnuntaina kierrettiin oikeaoppisesti katsomassa Antonio Gaudín suunnittelemat Sagrada Famílian kirkko ja Güellin puisto. Lisäks nähtiin jotain muita sen suunnittelemia rakennuksia (sillä on kieltämättä oma tyylinsä...) ja käppäiltiin ympäriinsä siellä täällä. Tästä kaikestahan kertoo parhaiten pläjäys kuvia.
Sagrada Família -kirkko.
Asuinrakennus Gaudin käsialaa. Mulle pitäis melkein maksaa muuttamisesta tonne... Joku kummituslinna.
Sitte Güellin pyynnöstä Gaudín suunnittelema puisto. Ei ollu kovin selkeesti muotoiltu selitys. Siis Gaudí suunnitteli tän puiston Güellille, ja siitä tulee puiston nimi.
Tykkäsin puistosta ihan hirmuna, se oli iso ja jos kiipes oikeen korkeelle näki koko kaupungin.
Haha joo moi yks läppä kuva tähän väliin :D
Parasta Barcelonassa oli ehdottomasti serrrrrrrrrrrrrrrrrkku.<3 Sen kanssa tuli välillä niin hönöjä hetkiä että niitä ei vaan voi unohtaa. Kamalin oli varmaan, kun tajusin että se neuvo yhtä venäläistä tyttöä hostellin vessaan:
"Down this corridor on the left, just follow the smell."

Absurdein taas oli se, kun yhessä tehtiin vatsalihastreenia hostellihuoneen lattialla ja kaks urbaanityttöä New Yorkista istu kerrossängyn yläpedillä kitaten kaljaa ja kuvaten meitä iphonella.

Ihan parasta taas oli, kun joku urpo aina sammutti lämmityksen yön ajaks ja nukuttiin siks Antonion kaa samassa metrin levysessä sängyssä, jotta pysyttiin lämpiminä. Jotain hyötyä siitäki, että serkku on italialainen... Joku suomalainen olis vaan heittäny mulle ylimääräsen täkin ja käskeny oleen vikisemättä :D

No sieltähän se serkku ny juoksee...
Tietenki käytiin syömässä Paellaa, italialainen oli ihan innoissaan espanjalaisesta ruuasta.
Joku varastorakennus... No ei, toi on Camp Nou, eli FC Barcelonan kotistadion. Oli vähän ankee verrattuna Real Madridin omaan. Mutta hyvin Barca rumasta stadionista huolimatta pelaa.
Itse asiassa just nyt ku kirjotan tätä blogia katon El Clásico (Real Madrid - FC Barcelona) -peliä telkusta Angelin kanssa ja syödään cous cousia. Meni jonkin aikaa että sain tän postauksen tehtyä, koska kaikki kuvat on otettu Antonion puhelimella ja se lähetti ne mulle vasta tänään. Barcelonassa oli kivaa. Ja herkkulakko pitää. Ei mulla oikeestaan muuta. Haluan keskittyä matsiin :D

                              "Simba! Un giorno, questo regno, sarà tuo!"
                                                                Antonion hokema viikonlopun ajan...

So my trip to Barcelona... Wow! It was absolutely amazing. Barcelona was nice, our hotel was great, but my cousin was absolutely the best :D I had such a fun time with him that I'll never forget it! First of all Antonio spoke Spanish. Thank heavens. Second of all, he actually knew what there was to see in Barcelona. I had NO idea what you could see there but he was like a trained tourist guide. And then third of all his friends had told him about Sant Jordi -hostels that we chose our sleeping place from and our hostel was sooooo nice that I'm still amazed it cost only 20 euros per night!

So what happened with my cousin Antonio...
The worst part was when I realized he helped a poor Russian girl to find a bathroom:
"Down this corridor on the left, just follow the smell."
The weirdest moment was when we were making ab workout on the floor of our hostel room and two girls from New York sat on their bed drinking beer, watching us and filming it all with their iPhone.
And the loveliest part... When we shared a bed because of the freaking cold hostel room during the nights. I just can't understand why somebody always turned the heating off! But if there had been a Finnish guy instead of Antonio, he would've just given me an extra blanket and told me to shut up. But not my cousin, no, no! :)


From the pictures you can see loooooots of places we visited. I give all the honor to Antonio because of knowing where the places are and how to get there. Without him I would've probably spent my whole holiday in a (bad) hostel watching films (but those would've been better than the ones Antonio chose...) and doing nothing. But thanks to him I had the best weekend in Barcelona I could imagine and now I can tell everyone I've been to Sagrada Família, Park Güell, La Rambla, Camp Nou... Yippee!

2 kommenttia:

  1. The movies I chose were not bad Pinda!! But apart from that, it was a lovely week end for me as well :)

    VastaaPoista

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!