Hae tästä blogista

tiistai 12. helmikuuta 2013

Hyvästi tekosyy: "Oon vielä teini, ei mun tarvi".

Lupasin joskus ottaa kuvan siitä tietyllä metroasemalla soittavasta paapasta, joka aina karsee tekohymy naamalla soittaa Pachelbelin kaanonia D-duurissa ja vieläpä hieman alaviereisesti... Sitte ku olin ottanu tän kuvan ja lähin käveleen pois päin ilman että olin antanu sille rahaa, se huusi mun perään "Tonta!" (= dorka). Nyyhk.
Juhlistettiin eilen mun 20-v synttäreitä. Aamulla sain herätä siihen, kun perhe tuli laulaen herättään mut ennen joogatuntia ja anto mulle lahjaks ihanan paidan Mangosta ja siihen sopivan huivin. Ellan kanssa valmisteltiin myöhemmin päivällä Tobban hirvipaisti 9 henkiselle porukalle, ja me onnistuttiinki siinä yllättävän hyvin. Vähän hämäävää oli se, että vaikka mä ja Ella aina syödään kaikki mitä naaman eteen tuodaan, nää espanjalaiset olikin vähän ennakkoluulosempia: ne maisto kaikkea vähäsen, mutta ei suostunu syömään ainesosia yhdessä, vaan vaatimalla vaati syödä perunan erikseen, sitte vähän lihaa, vähän kastiketta... Marta ja Angel kuitenki söi niinku kunnon suomalaiset ja ne kehuki sitte ruuan maasta taivaisiin. Loppuseurue veti lihan jälkeen kotitekoista lasagnea, jotta sai mahan täyteen. En sitte tiedä miten tää yhtälö on mahdollinen "Tosi hyvää ruokaa, Linda, oikein maittavaa. Otanki tästä lasagnea." :D

Voi ei oli niin noloa ku kaikki vieraat tuppas sisään just ku oltiin kriittisessä vaiheessa kastikkeenteon kanssa. Mun piti muka keskittyä siivilöimiseen ja sekottamiseen samaan aikaan, jottei kastike paakkuunnu, niin kaikki tuli antaan poskipusuja ja tyrkyttään lahjoja. Kiitin kauniisti ja avasin paketit sitten myöhemmin, kun huomasin että hitsi, en oo avannu Lauran antamaa lahjaa. Sitte aloin ihmettelemään, että missäköhän se mahtaa olla ja kysyin sitä Martalta, joka kysy sitä Lauralta, joka sitte sano että ei se oikeestaan tuonu mitään ku ei se ehtiny hankkia lahjaa. Öö... heh. Maa nielase, por favor.


Illalla sain viestin espanjaksi: "Hei! Olen Ronaldo. Halusin onnitella sinua syntymäpäiväsi johdosta. Onnittelut!" Aaaaaaaaaaaah, ihana viesti! Harmi, että se tuli Angelin numerosta... Mutta ajatus on tärkein.<3

E: *Linkkaa kuvia Ramosista ja Ronaldosta* "Kuolen."
L: "Luuletko, että ne tulis käymään meidän haudoilla jos kuolinsyyks ilmotetaan liika-annostus Ramosin ja Rollon kuvia?"
Eilinen oli synttäreistä huolimatta työpäivä, mutta tehtiin siitä vähän erilainen ku oltiin kahdestaan kotona. Kerranki mentiin ulos leikkimään ja hölläilin vähän läksyjen teon kanssa, jotta olis enemmän aikaa pelleilyyn. Miguel oli ihan onnesta osteri ku se pääsi pelaan piiloa ja kiipeileen puihin. Bad au pair, bad au pair...
Ja joskus ku vanhempien valvova silmä välttää, mä valmistelen Miguelille välipaloja, jotka on melkein kokonaan terveellisiä. Ei ihme, että se pitää musta niin paljon ku diilaan sille herkkuja vanhempien selän takana. Hehe.
Tää päivä alko hyvin ku oltiin sovittu, että nähään 12 Ellan kaa metroasema Puerta de Argandassa ja metroillaan sieltä Plaza de Españalle. Ku odotin omaa metroani sinne, mun puhelin soi ja näytössä lukee "Ella Espanja".
L: "Jos sä nyt sanot että nukuit pommiin ni turpaan tulee."

E: "Öö... Mm... Heh."
L: "Sä nukuit pommiin."

Niinpä menin Ellaa vastaan sen juna-asemalle ja odottelin siellä, että se tuli ja mentiin yhessä Madridiin. Matkustaminen on niin paljon kivempaa kahestaan että yritetään aina mennä niin pitkälti samaa matkaa ku mahollista.

Se on kiva, että joka kerta ku lähtee keskustaan, löytää jotain uusia patsaita tai rakennuksia. Tääki on joku ihan perus suihkulähde, josta turistit käy ottaas kuvia, mutta jostain syystä en oo tullu ennen törmänneeks.
Ellan kanssa on parasta se, että ei tarvi tehä kummosempia suunnitelmia ja silti päivästä tulee huippuhyvä. Illalla on tosi masentavaa mennä nukkumaan, jos tietää ettei nää Ellaa seuraavana päivänä. Vaikka neki päivät on kivoja, ku hengaa perheen tai espanjalaisten nuorten kanssa, niin kyllä Ellan kanssa vaan tulee ne päivittäiset "en voi liikkua ku nauran" -kohtaukset ja elämä tuntuu taas pykälää paremmalta. Kiitos Hellurei kun oon mun kanssa täällä.<3    
                                                                                                                                           läksyissä.
                                                                                                                           Miguelia
                                                                                                     auttaan
                                                                           yläkertaan
                                                      nousen
                                       ja
                     meen
      Nyt

1 kommentti:

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!