Hae tästä blogista

torstai 24. tammikuuta 2013

Pasa. Pasa. Pasa, pasa, pasa!

Vähän tunnelmia joogatunnilta.
Buenos dias vaan kaikille tasapuolisesti. Jo toinen joogatunti keskiviikolta takana, enkä vieläkään selvinny ilman, että mun jalat olis puutunu risti-istunnassa. Onneks toinen puolisko opetuksesta oli venyttelypainotteista. Eilen oli tosi huippupäivä ku sain niin paljon aikaseks. Joogasin, Ella tuli meille, käytiin kahvilla muutaman espanjalaisen naisen kanssa harjottelemassa kieltä ja seikkailin "Estancoon" (tupakka-, postimerkki-, ja arpakauppa) vaatimaan uutta julkisten liikennevälineiden korttia  B3-zonelle mun vanhan B2:n sijaan.
Aivan mahtava päivä sään puolesta oli!
Muuten päivä meni ihan mutkattomasti, mutta bussilla liikkuessa Ella sai naurukohtauksen tän tapahtuman jälkeen:

Tavalliseen tapaan nousen bussiin, sanon "hola" ja yritän työntää lipun automaattiin, mutta se ei meekään sisään.
Kuski: "Pasa." (= Mene sisään.)
(Yritän työntää korttia laitteeseen.)
"Pasa."
(Jatkan kortin työntämistä laitteeseen.)
"Pasa. Pasa, pasa, pasa, PASA!"
Vasta tässä vaiheessa reagoin mitä kuski mulle sanoo, katon sitä säikähtäneenä ja häivyn sitte vähin äänin bussin penkille istumaan. Juu moi.
Tatadadaatadaddadaa! Saanko esitellä uuden version Trivial Pursuitista, eritoten espanjalaisille, englantia opetteleville lapsille suunniteltu peli. Korttipinoissa myös aikuisille suunnattuja kysymyksiä, jottei peli olis liian tylsä mulle ja Martalle. Kerranki mulla on nero olo!
Mä kirjottelen tänne aika usein asioista, joita mulle on tapahtunu tai mitä mä oon päivän aikana tehny. Onko kuitenkin jollain toiveita, mistä haluaisitte mun kirjottavan? Toivoisitteko te esimerkiksi enemmän kommentteja Suomen ja Espanjan kulttuurieroista, lisää tietoa perheenjäsenistä, espanjalaisia reseptejä, kuvausta Espanjan yöelämästä, kuvia luonnosta...? Tai haluaisitteko esimerkiks että tekisin postauksen au pairiksi lähtemisestä? Jos joskus tulee jotain ideoita, joista toivoisitte mun postaavan, niin jättäkää ihmeessä ehdotuksia kommenttiboksiin. Tuskin kukaan jaksaa ikuisesti lukea, mitä söin tänään aamupalaks ja kuinka monta omenaa saatiin tän kesän sadosta.

Hi guys! I've started yoga. Oh yes, yoga. I thought it would be mainly stretching but I woke up and smelled the coffee during my first class... It occurred to me that in the beginning of every lesson we would meditate for one hour. It's okay, it really is, but... It's all in Spanish and I have NO idea what I'm supposed to be imagining or thinking of. So I just sit on the floor legs crossed and say "ommmm..." without knowing what to do really. A little bit boring maybe (and my legs become numb), but at least I have a short time every morning for me, myself and I. And for the rest of the time we do some stretching as well so no worries!

Other than yoga I've also been for a coffee with some Spanish people to practice my language skills (which doesn't really exist...) and I made a Trivial Pursuit kind of game for Miguel to learn English better. I'm so proud of it cause it's really a nice game! And what else? Hmm... Well, I guess I could give an example of my great understanding of Spanish language.

I was about to go into a bus with Ella yesterday and tried to put my ticket into the machine, but for some reason it didn't fit.
Driver: "Pasa."
(I'm trying to put my ticket into the machine)
"Pasa."
(I'm still trying to get my ticket to fit into the machine)
"Pasa. Pasa, pasa, pasa, PASA!"
Finally I realized the driver was talking to me, I looked up at him startled and quietly sneaked into the bus to sit down. Ella laughed her head off ofc... :D

11 kommenttia:

 1. Itekki aupparina kun on, niin aina sitä haluaa tietää että onko siellä aidan toisella puolen vihreämpää.. Mutta joo, nää postaukset on mukavia, kun ei itse halua niin rehellisesti kirjoittaa koko päivän tapahtumia..
  Olis kyllä kiva kuulla (ja nähä kuvia) siitä paikasta missä asut, millaisia eroja on suomeen, hyvät ja huonot jutut :)

  VastaaPoista
 2. Okei hyvä tietää! Ootko nähny sen talokierrosvideon? Siinä näkyy meidän himppu täällä. Löytyy postauksesta nimeltä... talokierros :D Mutta jos kaupunginosasta haluat kuvia niin yritän muistaa räpsiä niitä. Ja eroja... selvä homma ;)

  VastaaPoista
 3. Hola! Sulla on kiva blog..onneksi espanjan ope anto linkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sieltä mäkin tänne tulin! mahtava blogi :) noi sun postausideat oli kaikki tosi kivoja! voisit kanssa toteuttaa sellaisen kysymyspostauksen :)

   Poista
  2. Heips! Kiva, että tykkäätte :) Katotaan jos saisin kysymyspostauksen aikaseks!

   Poista
 4. Hei, jatka tällain kirjoittelua, kirjotat hyvin ja silleen et mielenkiinto pysyy yllä! Toive: miltä se kaikki sielä tuntuu, ootko kasvanu ihmisenä yms, itsetutkiskelua.. Miltä kuulostaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa just sellaselta, mistä voisin haluta kirjottaa! Pistän itelleni ylös ;)

   Poista
 5. mitä ois hyvä tietää perheestä ennenkuin au pairiksi lähtee? tai siis perusjutut tietää kuitenkin, mutta onko jotain sellaista mitä ei välttämättä tuu miettineeksi? ja muutakin lähtemisestä. mitä kannattaa ottaa mukkaan jnejne semmosta. mulla nimittäin meni se puhelu perheen kanssa hyvin ja tällä hetkellä oon lähössä Brysseliin ens elokuussa :--)) elikkä siis au pairiksi lähtemisestä postaus, kiitos :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, kiva että oot löytäny paikan! Teen auppariksi lähtemisestä postauksen lähiaikoina, yritän ensin toipua Sevillan reissusta...

   Poista
 6. Ihan superkiva blogi! Aattelin kysyä, että kun tuo au pair homma muakin kiinnostais niin voisit tehdä siitä vaikka postauksen (esim. plussat ja miinukset ja siitä valmistautumisesta) ja päivä kuvina postaus olis kiva :) Halusin myös kysyä, että vaadittiinko au pairiksi pääsemiseen muuta kuin kielitaitoa? Esimerkiksi jotain lastenhoitokurssia tai ensiapukurssia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auppariksi lähtemistä käsittelevä postaus on tuloillaan! Sen verran sanon nyt heti että jos ilman järjestöä lähtee, niin ei ole oikeastaan mitään "vaatimuksia". Perheet etsii sellaista au pairia, jonka ne itelleen haluais, mutta tuskin kukaan haluaa lapsilleen hoitajaa, joka ilmottaa ettei pidä lapsista tai ei ole koskaan koskenut sellaseen pitkällä tikulla. Multa ei kuitenkaan mikään perhe missään vaiheessa kysyn esimerkiks kuinka paljon oon ollu lasten kanssa. Kai se on vähän aupparin itsensä vastuulla että on kiinnostunu siitä, mitä lähtee tekeen.

   Kun aikanani mietin aupparointia, otin myös selvää muutamasta järjestöstä. Yleensä niissä oli vaatimuksena, että nuori on tehny 120-200 tuntia lastenhoitotyötä (lastenhoitoa, kerho-ohjaamista, harrastustoimintaa...). En tiedä, olisko mulla edes täyttyny noi tunnit, mutta netistä lukemani perusteella koin paremmaks ettiä ite itelleni perheen ilman järjestöä. Ja todella, TODELLA tyytyväinen oon ollu. Lisää sitte aupparointipostauksessa.

   Poista

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!