Hae tästä blogista

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

"Minä pidän kanapalloista."

Aika täällä on kyllä lentäny ku Nicki Minajin Starshipit. Eilen käytiin tsekkaas se Birmingham, joka osottautuki Englannin toisiks suurimmaks kaupungiks. Tässä taas nähdään mun yleissivistyksen taso, "nimi kuulostaa etäisesti tutulta"... Suurin osa ajasta vietettiin mielettömän kokosella kauppakeskusalueella joka oli ihan täynnä ihmisiä, mutta ehittiin me käydä kattoos Council Housia ja joulumarkkinoitaki. Lisäks bongattiin jonku kirkko tai kappeli mutta meille ei koskaan selvinny mikä sen nimi oli...
Populaa oli ku pipoa, hyvä jos ite mahtu sekaan.
Kyseessä on nyt serious keissi, jonotettiin jopa rullaportaisiin.
Bullring (kauppakeskuskeskittymä) oli ihan joulutunnelmissa jo niinku odottaa saattaa. Oikeessa ylänurkassa voitte nähdä mun ja Nahidin matkaseuran Annan, joka on kotoisin Itävallasta.
Raukka hirtetty joulukuusi... :(
Ei mee ihan putkeen mun tilaamiset ees englanniks: pyysin jäälattea niin sain sitruunalimonadin. Kun sitte kysyin uudestaan että niin anteeks mihin mun latte jäi niin ne sekotti mulle äkkiä sen ja sain pitää limsanki. Kitoos. Costa-kahvila oli ihanan kirjakaupan yhteydessä ja me ihan innoissamme kierreltiin siellä sen tunnelman takia.
Vallattiin kirjakaupan lukutuolit ja lepuutettiin jalkojamme rankan päivän jälkeen. Sopivasti istuttiin valmiiks scifi-osastolla ku alko menee vähän senpuoleiseks meidän jututki.
"HAPPY CHRISTMAS BIRMINGHAM", how cute is that?
Birgminhamin reissun päätteeks mentiin ulos muiden paikallisten au pair -tyttöjen kanssa ja tällä kertaa tapasin mun englantilaisen soulmaten Georgen bussipysäkillä. Se oli töissä kirjakaupassa, piti salmiakista, rakasti Sound of Musicia ja yhessä kuviteltiin satoja vuosia sitte eläneitä ihmisiä ja fanitettiin vanhoja rakennuksia. Vaikka ulkona oli jäätävän kylmä ja oltiin jo saatettu meidän kaveri oikeaan bussiin, juttelin silti ton kanssa vaikka kuinka kauan. Mukava heppu kaiken kaikkiaan.
Okei se oli ehkä vähän liianki korkealentonen sen taideopiskelujen ja scifiharrastuksen kanssa, mutta vakavissaan jo ehittiin miettiä että mitä jos vaan mentäis naimisiin ku näin paljon löytyy yhteistä.
Georgen kaveri Ashley (älkää antako nimen hämätä, se oli kyllä miespuolinen) taas oli ihan innoissaan ku sanoin että tuun Suomesta.
"Finland! That's so cool!"
"Yeah cool indeed... Like minus 20 degrees during the winter."
"I can speak Finnish. Minä pidän kanapalloista."
??????????????????????????????????????????
Tänään käytiin vielä kahvittelees Starbucksissa ja siellä aika vierähti taas ku siivillä, kolme tuntia me siellä istuttiin jutellen ja naureskellen ku tajuttiin, että ulkonahan on jo pimeetä ja meidän piti vielä käydä kattoos Cheltenhamin College. Käveltiin hämärässä sinne ja se osottautu ihan huikeen isoks ja hienoks rakennukseks. Se oli vanha ja näytti ihan Tylypahkalta ja se oli ainoastaan pojille. Lukukausimaksut siellä on päätähuimaavat ja niillä oli sen kivilinnan pihalla jopa oma rugbykenttä. Hei nyt Vaasan lyseon lukio vähän puhtia peliin...
Ihan ollaan kunnossa kiitos kysymästä.
Anna anto meille ihanat kortit kun se vaihtaa pian isäntäperhettä ja suuntaa joulun jälkeen Lontooseen. Eli nyt on ainaki katto pään päälle jos sinne päin mieli tekee lähiaikoina.
Huomenna taas ihana matkustuspäivä, lähen kymmenen jälkeen täältä ja kotiin arvioitu saapumisaika on kymmeneltä illalla. Jeij<3 Not. Mutta on tää elämä vaan ton arvosta! Ella jo ihan innoissaan suunnittelee meidän tulevaisuuden reissua Pariisiin ja mä taas yritän tsekkailla halpoja lentoja meille Tunisiaan. Future siis avautuu erittäin ihanana meidän edessä. Ainoo kysymys vaan että mistä rahat, hoho. Mutta enköhän mä ne aina jostain pierase. Iskän lompakosta viimeistäänki, varaudu isi. Noei, joke joke. Vai pitäiskö sanoo zoukki niinku joskus ala-asteella oli coolia...?

Well well well... I've been busy these days as you can see! I've been in England with my friend from Finland called Nahid. She's au pairing here in Cheltenham and I came to visit her for a few days. I've met loads of new people and spoken English more than enough. But ahhhh I just love British accent!<3

We visited Birmingham yesterday but we didn't see that much of it since we mostly hanged around in a huge shopping mall. But we did see a Christmas market and Council House. Oh yes and some church but we never found out its name. So... Such great tourists we are, huh? But we enjoyed one book shop with a cafeteria in it and we spent a lot of time in there. Not in the cafeteria but in the book shop's scifi section. And not because of the scifi books but because of the comfortable armchairs we foud there!

After our Birmingham trip we went out with some fellow au pairs and I met a soulmate of mine on a bus stop. His name was George and he liked salty liquorice like I do, loved Sound of Music as well, fancied people who lived like hundreds of years ago and loved to visit old buildings. Really thought about marrying him. And besides, he had a friend who could say in Finnish "I like chicken balls". How cool is that?

Tomorrow morning I'm going to travel back home to Madrid. I'll leave from here after 10 am and I'm due to arrive at 10 pm. Party, party... But seeing new places is definitely worth  travelling! I've enjoyed my time here soooo much I can't believe I already have to go back to Spain.  But well, can't really complain, I have my wonderful host family waiting there and I'm kind of missing them already. Gonna see them tomorrow<3

2 kommenttia:

 1. hei tää sun blogi on kyllä ihan mahtava! aina saa nauraa näille teksteille. Jotenkin oon kuullu vaan huonoa ihmisiltä jotka on olleet au pair joten mitä kautta sä menit? varmaan kysytty monta kertaa.

  Ehkä mäkin lähden sitten tän vaihtari vuoden jälkeen, ihan vaan tän blogi tekstien takia ;) kuullostaa niin mukavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin ihan yksityisesti tän perheen sellasen sivuston kautta ku aupairworld.net. Sinne saa luoda oman profiilin ja ettiä sopivaa perhettä niiden luoman profiilin perusteella. Sitte siellä voi lähettää yksityisviestiä niille perheille, joista on kiinnostunu, ja monet perheet ottaa myös suhun yhteyttä.

   Ite etin tätä perhettä ku olin vielä Luxemburgissa sellasessa perheessä, jossa en tuntenu oloani hyväks. Ensin katoin perheitä vähän silleen "uskaltaako tässä nyt ottaa riskiä, entä jos kaikki meneeki vaan huonompaan suuntaan". Mutta sitten ku näin tän perheen profiilin, loin itekin sille sivulle uudelleen profiilin ja otin näihin yhteyttä. Sitten kun ihmeen kautta ne haluskin just mut auppariks tänne ja me osottauduttiin tosi hyväks matchiks.

   Toki aupparoinnissa on haittapuolensaki: sun pitää olla joka päivä kotona tiettyyn kellonaikaan ja se tuo tähän sellasen "työn" tunnun. Okei aika monelle aupparointi on oikeasti työtä, mutta mulle se on ollu yhdessäoloa lapsen kanssa. Aina kun oon "töissä", aattelen, että ei tää edes oo paha tai tunnu työltä, mutta vapaa-ajalla tuntuu aina siltä että pian pitää taas mennä töihin, koska pitää olla kotona tasan puoli 6 illalla. Mutta muuten... on tää ihan huippua :D

   Poista

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!