Hae tästä blogista

perjantai 19. lokakuuta 2012

ELLA!

Torstaipäiväksi eilinen oli mahtavan ihana. Heräsin aamulla 8.20 kellonsoittoon ja aattelin, että ihan varmaan en nouse vielä, haluan nukkua. Painoin torkun, mutta unen läpi mielessä pyöri kuitenkin, että kannattaa nousta Linda, kannattaa. Niinpä torkun mennessä päälle singahdin ylös sängystä, heitin vaatteet päälle ja juoksin yläkertaan "I'm coming with you!" Vietiin Martan kanssa Miguel kouluun ja mentiin Santa Monicaan aamupalalle.
Tilaaminen meni jo kuin vanhalta tekijältä, ainakin tarjoilijan mukaan. Olinki kyllä harjotellu samaa lausetta melkein viikon!
Käytiin nopsaan viereisessä ruokakaupassa ja pyydettiin kotiinkuljetus kun tuli niin paljon ostoksia. Marta lähti golftunnille ja mä menin kotiin käymään ennen kun lähdin Ellaa vastaan metroasemalle Vicálvaroon ja se tuli juna-asemalle Vicálvaroon. Mun matkan aikana juttelin kolmen eri ihmisen kanssa espanjaks "espanjaks" ku kaikki luuli mua paikalliseks ja kysy apua. Osasin muuten jopa auttaa niitä. Hetken päästä todettiin Ellan kanssa, että ollaan eri Vicálvaroissa. Lähdin sitte metsästään sitä metron kanssa, ja kun lopulta löydettiin toisemme, tultiin Rivasiin ostoskeskukseen muutamaks tunniks.
Saanko esitellä: Ystäväni Ella!
Napattiin nopeesti salaatit ja syötiin hyvällä ruokahalulla. Okei huijasin vähän, tilaamisessa meni ikuisuus ku ei osattu espanjaa ja mä yritin selittää myyjälle jotaki salaatista. Sit se sano jotain ja mä vastasin "sí, sí" ja se tuijotti mua hetken ja haki paikalle toisen myyjän, joka osas englantia. Mitäköhän se mahto oikeesti kysyä...
Olinko vähän kade että Ellalla on sanakirja! Olis se ollu niin helppoa, jos olis Suomesta lähtiessä tienny päätyvänsä Espanjaan. Ehkä sillon olis sanakirjan lisäks pakannu kans kesävaatteita :D
Kierreltiin jonkin aikaa ja mä ostin itelleni pitkän lämpimän takin, kun iltasin jos lähtee ulos niin on jo tosi viileetä. Istahdettiin hetkeks alas ostoskeskuksen käytävälle ja päätettiin ottaa huomaamattomasti itselaukasimella kuvia. Sit tadaa yllättäen salama olikin päällä ja kaikki ohikulkijat käänty kattomaan ja nauramaan meille! Reaktio oli...
...hillitön "en pysty liikkumaan, mahaan sattuu"-naurukohtaus ja kaikesta tuli vielä entistä nolompaa.
Kun pääsin kotia, vietin illan Miguelin kanssa. Olin tosi huono au pair, koska me juututtiin pitkäks aikaa koneelle pelaamaan englanninkielisiä pelejä lapsille ja unohdettiin tehä sen läksyt. Sit huomasin, että kello on jo vaikka kuinka paljon ja sen piti käydä vielä suihkussa ja syödä ja laskea matikkaa. Oivoivoi. Kun Angel tuli kotiin ja mä olin just tulossa koneelle kirjottaan blogia, niin Laura ilmesty oven taakse sen uuden koiran kanssa.
Ylpeä koiranomistaja oli just hakenu koiran edellisestä kodista ja oli viemässä sitä uuteen kämppään. Laura on just ite muuttanu pari päivää sitten omaan asuntoon ja nyt sillä on siellä koiraki. Kaikki on siis hyvällä mallilla.
Arvatkaa tietenkin kuka EI pysyny sängyssä koiran takia :D
Kello oli vähän yli kymmenen, kun Laura ehdotti, että tulisin sen ja sen ystävän Alvaron kanssa syömään illallisen Lauran luo. Aattelin, että mikäs siinä, ainahan sitä on kiva tavata uusia ihmisiä. Matkalla Lauran luo kysyin, kuinka vanha se Alvaro on. Nelkyt. Hmm, okei :D
Oltiin esimerkillisiä espanjalaisia ja tilattiin pizzaa. Lauralla on huippukiva kämppä!
Kotona olin puoli kahdelta ja painuin suoraan pehkuihin. Nyt odottelen putkimiehiä saapuvaks tänne korjaamaan jälleen kerran mun vessaa. Täällä talossa menee koko ajan rikki jotain, ja me ollaan todettu, että se johtuu mun läsnäolosta: mun vessa, olohuoneen ovenkahva, vaatekaapin ovi... Plus tietenkin myrsky Verassa.

Sometimes I have breakfast outside with Marta, and it's really worth waking up at 8.20 a.m. I ordered our food again, and this time I didn't stutter at all. After breakfast I met with my Finnish friend Ella (who's from Vaasa) and we grabbed some food and went shopping. We were supposed to meet at metro/train station called Vicálvaro, but we discovered there are two different stations with that name and of course we were on the wrong ones :D

In the evening I was a very bad au pair: I and Miguel played some computer games for children in English, and I forgot he needed to do his homework! So at eight o'clock I realized he still needs to eat and take a shower and we were a bit in a hurry. But it ended up nicely, we still had time for a bedtime story.

Later on Laura came here with her new dog, and she asked me to come for a dinner at her place with her friend Alvaro. I of course said yes and we ordered pizza and had a fun evening. Laura has just moved to a new apartment and now she even has a dog. Could it be any better?

P.S. Putkimiehet tuli ja ne säätää tossa mun selän takana jotain vessassa. Ihan oli taas huimat keskustelut "Hola, en puhu espanjaa".

P.S. Two plumbers just came to fix my toilet. We had a demanding discussion: "Hola, I don't speak Spanish".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!