Hae tästä blogista

lauantai 13. lokakuuta 2012

Sushia, samanlaiset alusvaatteet ja kolmet synttärit.

Kissa parka sokaistui.
Eilen oli ihan mahti päivä! Eka olin Miguelin kanssa aamupäivän ja leikittiin kauppaa englanniks ja pelleiltiin taskulampun kanssa. Olin tosi huono tekeen varjokuvia. Käytiin kaupassa Angelin kanssa ja olin ostaas ittelleni hammastahnaa, kun se halus välttämättä maksaa sen muiden ostosten kanssa. Au pairin siis kuuluis ite huolehtia tällasista ostoksista. Mutta mulle siunaantu ihanin perhe ikinä <3

Illalla ruvettiin valmistaan sushia yheksälle hengelle. Perhe oli kutsunu pari tuttavapariskuntaa lapsineen kylään, joista toisen perheen au pair tuli myös. Lisäksi Laura liittyi tietenkin seuraan, ja meillä oli tosi huippu ilta!

Olin just varottanu, kuinka oon surkein kokki koko maan päällä, kun Marta anto mulle tosi helpon tehtävän: leikkaa kurkku suikaleiksi. Sit rupesin pilkkoon sitä ja noi vanhemmat repes ihan totaalisesti kun niistä tuli niin epämuodostuneita, että ne halus ottaa oikein videon mun mutaatioista...
Välillä meni vähän mangoa omaan suuhun. Se oli ihan okei, vaikka kuvassa näyttää siltä, että Marta kattoo mua silleen "nyt se vetää meidän kaikki ruuat eikä vieraatkaan oo vielä tullu".
Kuten kuvasta näkyy, sushi taipui meiltä oikein vaivattomasti. Plus että Angel teki hyviä drinkkejä.
Loistava tiskaaja ja loistava leikkaaja.
Saanko esitellä: Kate. Toisen perheen auppari, Saksasta kotoisin. :) Myöskin opettamassa perheensä lapsille englantia.
Tässä meidän valmis sushipöytä. Oli noissa kyllä paljon pyörittelemistä...
Tässä teille esimerkki Angelin huumorista. Pyysin sitä ottaan meistä kuvan, ni se otti silleen, ettei päät näy kuvassa ollenkaan :D Heheheh.

Sinä aikana kun me naiset touhuttiin keittiössä, Angel kokos mun vessaan hyllyköä. Se meni jotenki pieleen ni se on nyt täällä mun huoneessa keskeneräsenä ja odottaa korjaamista.
Ruuan jälkeen katottiin tv:stä Youtube-videoita, ja noi nauro ihan hulluna yhelle koomikolle. Ite en tietenkään ymmärtäny mitään, mutta nauroin maha kipeenä sille, että noi nauro. Sain kuulla muuten ruokapöydässä ihan ylihauskan jutun, kirjotan sen ihan postauksen loppuun ni voitte lukee sen jos haluatte. Ainaki ite nauroin ihan hulluna sille.

Tänään tapasin suomalaisen au pairin Miisan, joka otti muhun yhteyttä löydettyään tiensä mun blogiin. Otin bussin Madridiin (juttelin koko matkan yhen espanjalaisen miehen kanssa, joka lähtiessään anto poskipusut, pitää totutella tähän kulttuuriin vielä...) ja mentiin ihan keskimpään keskustaan ku mahdollista. Napattiin Smoothiet, ostettiin samanlaiset alusvaatteet ja mentiin syömään jätskiä. Tultiin heti hyvin juttuun :)
Ylpeät ostosten kantajat.
Ja sitte omnomnom jätskiä. Tarviiko vielä muistuttaa siitä, kuinka joku tulee lihoomaan tän vuoden aikana...?
Laura tuli hakeen mut keskustasta ja ajettiin sen perheen kotiin juhla-aterialle. Sinne oli kerääntyny tyyliin koko isän puoleinen suku juhlimaan kolmen eri henkilön synttäreitä samanaikasesti. Siellä söin itteni ihan ähkyks juuuuu, söin... kaikkia aivan suussasulavia ruokia. Espanjalainen ruokakulttuuri on vaan jotain niin parasta! Sieltä tultiin vielä kotia soittaan vähän viulua ja Laura jätti sen basson mulle lainaks, että voin soitella sillä.

Erittäin vaarallista, että Marta leipo äsken muffinsseja. Kenenköhän suuhun ne mahtaa mennä...
Ja nyt se tarina: Angelin klinikalle tuli yhtenä päivänä ihan epätoivosena 65-vuotias, ennestään tuttu, naisasiakas: "Et ikinä usko, mitä on tapahtunu... Mä en yhtään tiedä, mitä mä nyt teen..." Tällä naisella oli vähän omalaatunen ongelma, ja se selitti se Angelille. Tää nainen siis asusti vähän kauempana kaupungista sen miehen ja koiran kanssa, ja niillä oli tosi ihana naapurusto. Kaikki oli hirmu läheisiä keskenään, talojen välissä ei ollu raja-aitoja tai muutakaan, ja ihmiset vaan kävi toistensa luona piipahtamassa päivittäin ja elämä hymyili.

Viereisen talon pariskunnalla oli lemmikkinä undulaatti, josta ne piti aina hirmu hyvää huolta. Mutta just kun naapuripariskunta oli lähteny päiväks pois kotoota, tän 65-vuotiaan naisen koira tuli kotiin sisälle kantaen suussaa kuollutta naapurin undulaattia. Nainen ja mies tietenki kauhistu ihan hirveesti, että nyt niiden naapurisopu menee pilalle eikä naapurit anna niille koskaan anteeks.

Niinpä ne päätti, että on parempi, jos näyttää siltä, että lintu olis kokenu luonnollisen kuoleman. Niinpä ne puhdisti vedellä ja saippualla ihan likasen ja mutasen linnun, kuivas sen föönillä ja silotti sen höyhenet tasasen suoriks. Sitten ne hipsi sen linnun kanssa naapurin taloon sisälle ja asetti sen nätisti häkin pohjalle ikään ku se olis kaatunu orreltaan.

Samana iltana, kun naapurit palas kotia, tää pariskunta kurkki verhojen takaa, että koska ne vois mennä oven taa koputteleen. Pian se nainen sitte loikki pihan poikki naapuriin, ja oli ihan paineissa, kun talon emäntä avas oven. Emäntä sano:

"Et ikinä usko, mitä on tapahtunu!"
Ja se naapuri ajatteli Mm, niin, teidän lintu on kuollu, en olis arvannu...
"Meidän undulaatti kuoli eilen, ja me haudattiin se takapihalle. Mutta äsken kun me tultiin kotiin, niin se olikin ilmestyny takasin häkkiinsä täysin puhtaana ja siistinä!"

As you can see from the pictures, we made sushi for nine people on Friday. We had very good time cooking and preparing everything, and especially the dinner was the funniest one ever! There is a girl in the same picture with me making sushi, she is Kate, a German girl who's also au pairing here in Madrid. Our host moms are friends together and we are very happy to have met each other.

The first big picture is of my cucumber I cut. I had just warned Marta that I'm the worst cook ever, but she thought I'd be able to cut one cucumber. Well, as you can guess, it became deformed and they wanted to take pictures of it. Once again I proved not EVERY woman belongs to kitchen...


The picture with our heads off is taken by Angel. He's a very funny man, and that is one proof of it. I asked him to take a picture of us and that's what happened... :D Then in one picture you can see him making a shelving for me to my small bathroom. That has been very useful this far!

On Saturday I met another Finnish au pair Miisa, who I liked a lot. We went for a nice walk to the center of Madrid, grabbed smoothies and ice creams and bought similar underwear. I learned how to read the metro map and find my way home from the center. I also went to Laura's family's house for a birthday party of three people. There were many relatives of hers and I ate a lot a lot and a lot of food there. Heavenly good tasting food! And in the evening Marta baked muffins, I'm so getting fat here...

2 kommenttia:

  1. awkward moment, kun toi tarina on ollut ruotsin ylppäreissä aikoinaan suunnilleen samanlaisena, mutta siinä eläin oli vaan pupu. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhahahah! :DD mutta tää tapahtu ihan aikusten oikeesti :)

      Poista

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!