Hae tästä blogista

tiistai 9. lokakuuta 2012

Nudisteja + meren antimia + 27 lämpöastetta = Vera

Marta ja minä kahvilan terassilla Verdassa.
Palauduttiin eilen illalla näiden ihanasta lomapaikasta Verasta, Andaluciasta ja nyt jo voisin pakata laukut ja lähteä takasin. Vera on pieni kylä Espanjan etelärannikolla, ja siellä lämpötilat oli vielä Madridiakin korkeemmat. Turistikausi siellä on jo ohi, joten saatiin ihan rauhassa nauttia rauhallisesta ja kauniista ympäristöstä. Tai okei, meidän lähiympäristö oli aivan ihana, muu kylä on tuhoutunu viikon takaisessa myrkyssä aika pahasti.
Tulvivan joen mukana lähes koko kylä oli mutakerroksen peittämä. Taloja on menny pilalle ja kaikki kasvit oli maan tasalla. Meri oli myös kuljettanu paljon roskaa ja tavaroita rannoille.
Aamupäivisin mentiin rannalle tai uima-altaille loikoilemaan, joista siirryttiin sitten läheiseen ulkoilmaravintolaan syömään. Oon tähän mennessä rajoittunu kaloissa lähinnä loheen, mutta täällä tuli syötyä kalmaria, katkarapuja, anjovista, jotain osterin tapasia ja muutamaa muuta lajia, joista en tiedä mitään. Ja arvatkaa mitä? Ne maistu ihan sairaan hyvältä! Taidan ruveta välimeren dieetille tästä lähin.

Hellunen kuva äidistä ja pojasta.
Ruuan jälkeen vietettiin siestaa, hyvällä säkällä jaksettiin pelata lautapelejä uima-altailla. Käytiin lauantaina kiertelemässä lähikylän kauppakeskuksessa, joka siis ei ollut massiivinen iso rakennus, vaan monta pientä kauppaa kahdessa kerroksessa, mutta kaupasta toiseen siirryttäessä pään päällä oli taivas. Kiertelyn jälkeen yllättäen pysähdyttiin syömään.
Marta ja abuela, isoäiti.
Sunnuntaina aamulla noustiin aikasin ylös, jotta ehdittiin Martan ja abuelan kanssa markkinoille. Ostin paitoja, kengät, laukun, korun ja mekkoja, mutta hintaa tuli yhteensä ehkä 70 euroa. Sieltä saatto saada nättejä vaatteita kahella eurolla. Tuitui. Ja arvatkaa mitä? Marta halus välttämättä ostaa mulle yhden tosi nätin tunikan, voitteko kuvitella?! Maailman paras ja ihanin hostäiti ikinä. IKINÄ.

Ihan talon lähettyviltä alkaa nudistikylä, jolla on oma uimarantansa kylän edustalla. Nyt kun turistikausi on ohi kaikki naturistit kävelee vähän siellä sun täällä välittämättä tekstiilien kannattajista. Olin just rakentanu Miguelin kanssa hiekkalinnaa, kun se meni sen äidin luo ja jätti mut yksin viimeistelemään linnan koristekivillä. Eräs nudistimies tuli siihen mun viereen seisomaan ja alko selittään jotain espanjaks.

Minä: "I don't speak Spanish." Älä kato alas.
Se: "Está muy bonita (se on tosi kaunis)."
Minä: "Gracias (kiitos)." Älä kato alas.
Se: "Muy, muy bonita."
Minä: "Sí, Sí." Älä kato alas.

Katse visusti hiekkalinnassa toivoin, että olisin rakentanu siihen hiekkalinnan vallihaudan, johon hukuttautua.

Pian se naturistimies meni viiden metrin päähän istumaan, ja jäi tuijottamaan mua. Vaivaantuneena yritin olla katsomatta sinne päin, kun Marta pian tuli mun luokse. Käytiin meressä uimassa, ja se mies sattumoisin päätti tulla samaan aikaan. Me tietenki noustiin sitte pois merestä, ja Martakin alko oleen jo kypsä: "Soon I'm going to go and tell him to leave my daughter alone!"


Miguel rakensi itelleen auton. Aika nero.

Kuvailin tyytyväisenä pyyhkeeni päältä ihmisiä, kun tajusin, että tässä kuvassa toi yks pikkupoika tuijotti mua murhaavasti sen kädet ristissä rinnalla. Vähänkö repesin ku zoomailin tätä kuvaa.
Ihanat uimarannat!
Meidän reissu oli aivan mahtavan ihana, ja seura mitä parhainta. Viiden tunnin ajomatkatkin meni ihan siedettävästi, kun kuunneltiin hyvää musiikkia ja pelattiin Martan ja Miguelin kanssa seurapelejä englanniksi. Muun muassa tän kappaleen tahdissa jammailtiin moottoritietä pitkin:


Välillä oli Martan äidin vuoro valita kappaleita, ja sillon meinas kyllä pää hajota perinteiseen espanjalaiseen flamingomusiikkiin...
Kuvasin videon tästä paikasta, mutta koska selitin siinä kaikkea niin turhaa niin päätin olla lisäämättä sitä :D Tässä kuitenkin kuva, meidän kämppä oli tossa oikeanpuolimmaisessa rakennuksessa.
Tää oli mun suosikkiallas, saatoin hyvinki uida pari tuntia putkeen ku se oli niin kivaa.

Jeeeee ylihieno temppu. Arvatkaa, kellä on hartiat nyt jumissa? :D

Kyllä on hirmu rankkaa tää mun työ, ei voi muuta sanoa. Voittaa Luxin 100-0!
Nyt meikä lähtee ekalle espanjantunnille. Adiós!

Yesterday we arrived from this family's summer house at the Andalucia's beach. The village we were in was called Vera, and our surroundings were very beautiful. Unfortunately there had been a storm and a flood, so the rest of the village had got badly affected. We were very lucky to remain intact.

Most of the time we spent lying on the beach, eating, lying on the beach and eating. Oh, and lying on the swimming pools and after that eating. I'm so going to gain a lot of weight... But I learned to eat seafood! I didn't know squids or shrimps could taste so good.

There was also this naturist area next to us, so I saw a lot of naked people there. One man was especially disturbing, he came to talk to me and sat down near to me, staring. I kept on watching my sand castle hoping he would soon disappear, but he didn't want to go anywhere. Soon Marta came to me, saying "Soon I'm going to go and tell him to leave my daughter alone!" Wasn't it such a nice thing to say? :) Daughter, I mean. Oh I love my host mom!


We also went shopping on Sunday to this very cheap marketplace. I found lots of clothes, jewelry and shoes, but spent only like 70 euros. And Marta bought me a lovely tunic, I bet your not any more wondering why I like her so much. Not because of the money of course, but because of her good nature. She reminds me of my own mother. The journey from Madrid to Vera took about five hours, so the song above was one of the many that we listened in the car. All in all, it was a great trip with great people!

5 kommenttia:

 1. ihanan näköstä ! ja jee opit sittenkin syömään kunnon mereneläviä ;)

  VastaaPoista
 2. sovit tonne tosi hyvin! (: Varsinkin nuitten kiharien hiusten kanssa, meet ihan paikallisesta :D ! Oon niin kateellinen sulle, oon aina halunnu käydä espanjassa :)!

  terv. ulkopuolinen lukija (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa mua aina luultiin eteläeurooppalaiseksi, niin mikäs sen parempi idea kun lähteä heimoni luokse Espanjaan :D

   Poista
 3. Voin kyl hyvällä omatunnolla sanoa että tää on yks mun lempiblogeista !
  Ootan aina ihan tutinoissa uutta postausta :D
  Jatka samaan malliin !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla :) Itellä aina sellanen olo että miks ihmeessä kirjotan tänne mitään, ketä muka kiinnostaa. Mutta ilmeisesti tästä on joillekin iloa ^^

   Poista

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!