Hae tästä blogista

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

1500-luvun markkinat

Aamulla nukuin oikein makeasti, kun kuulin mun unen läpi äänen "Linda?". Avasin silmät, ja Martahan se siinä kuiskutteli mua hereille. "We're going to spend some time outside, do you wanna come with us? We're leaving in half an hour." Ponkasin tietenki sängystä ylös täysin valmiina uuteen päivään ja liityin perheen seuraan.

Ajettiin autolla Alcalá de Henaresiin, jossa järjestettiin vuotuiset 1500-luvun henkiset markkinat. Ympäriinsä oli pystytetty erilaisia kojuja, ja ihmiset oli pukeutunu vuosisadan mukaisiin asuihin. Parhaimman kuvauksen saatte varmaan valokuvista, sanallinen varastoni ei oo tarpeeks laaja kuvailemaan sitä kaikkea.
Markkinakadun alkupää näytti tältä. Edessäpäin se kapeni ja tuli oikeesti sellanen tuntu, kun olis ollu markkinoilla puoli vuostuhatta sitten.
Miks mulla tuli veljet mieleen...?
Kaikesta oli mielettömästi valinnanvaraa. Rupee nyt siinä arpomaan esimerkiks mitä uutta teetä joisit tänä iltana.
Joku osas ainakin helposti valita miltä kojulta ostoksensa ostaa.
Miguel oli ihan intona, kun pääsi keinumaan laivassa. "Poor guy" todettiin Martan kanssa, kun yks mies joutu käsivoimin lykkimään tota laitetta. 1500-luku, nähkääs. Ei sähköä.
Vähän ihmettelin ku mun vierestä käveli biisoni ja laama, mutta ne olikin matkalla tohon aitaukseen. Toisessa kuvassa karuselli, sekin toimi lihasvoimalla.
Opin tänään jotain uutta: Don Quijoten kirjotti Miguel de Cervantes, ja sen koti on Alcala de Henaresissa. Käytiin sen talossa sisällä, mutta sieltä ei saanu ottaa kuvia.
Toi talo oli muuten sellanen, että talon keskellä oli neliön muotonen kiviaukio, jonka päällä ei ollu kattoa. Sitte seinille oli rakennettu ne huoneet. Tai ei seinille. Mutta you know siihen ympärille.
Sitte otettiin vielä kunnon turistikuva Don Quijoten ja Sancho Panzan kanssa. Yllättävän hiljasia kavereita ollakseen niin kuuluisia.
I had a perfect Sunday morning, 'cause we went to a nearby village to see this carnival from the 16th century. I was all excited and going around seeing different kinds of things. We also visited the house of Miguel de Cervantes, the author of Don Quixote. Unfortunately you weren't allowed to take pictures from there...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos tykkäsit lukea blogia niin jätä toki jokin tervehdys, ajatus tai muu kommentti!